Τιμώντας την Ολυμπιακή Φλόγα

Στο πλαίσιο των τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας για τους χειμερινούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, της 23ης Χειμερινής Ολυμπιάδας, που θα διεξαχθούν στην πόλη Pyeong - Chang, της επαρχίας Γκάνγουον, της Νότιας Κορέας , πέρασε από την Ναύπακτο το Ολυμπιακό σύμβολο.

Με Λαμπαδηδρόμο την πρωταθλήτρια Γεωργία Τρομπούκη, η Φλόγα έφτασε στην πόλη της Ναυπάκτου, αφού πρώτα πέρασε από το Αντίρριο, όπου και πραγματοποιήθηκε μικρή τελετή. Το τελετουργικό στο λιμάνι της Ναυπάκτου, περιελάμβανε την ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου, του Εθνικού ύμνου της Ν. Κορέας και του Εθνικού ύμνου της Ελλάδας, από την Παπαχαραλάμπειο Φιλαρμονική Ναυπάκτου. Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Ναυπακτίας Τάκη Λουκόπουλο, τον εκπρόσωπο της οργανωτικής επιτροπής της Πιόνγκ-Γιάνγκ των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων 2018 και τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ολυμπιακής επιτροπής . Ανταλλάχτηκαν συμβολικά δώρα μεταξύ των αντιπροσωπειών και του Δήμου Ναυπακτίας, ενώ το χορευτικό τμήμα «ΝΑΥΣ», χόρεψε παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς. Η Ολυμπιακή Φλόγα διένυσε συνολικά 2.129χλμ, επί ελληνικού εδάφους και στις 30 Οκτωβρίου έφθασε στην Ακρόπολη. Στη λαμπαδηδρομία πήραν μέρος 505 λαμπαδηδρόμοι και συνολικά πραγματοποιήθηκαν 36 τελετές υποδοχής σε 20 Δήμους, ανά την Επικράτεια. Η τελετή παράδοσης στην Οργανωτική Επιτροπή «Pyeong - Chang 2018» πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό στάδιο στις 31 Οκτωβρίου.


  Πράσινο+Μπλέ -  Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού Περιβάλλοντος - Μεναίχμου 1-3  - Ψανή - 30300 Ναύπακτος - Τηλ. & Φαχ: 2634025016

  Web Design Web-Site